Saturday, September 23, 2006
Ari ni aku tetiba je aku rasa nak try niaga kat tenet... maklum la, ari rabu lepas aku ngan member p la seminar wacana ilmu yg dianjurkan oleh pelajar2 jabatan syariah & pengurusan (JSP)... kat dk3, akademi pengajian islam UM.
Mula2 tanak pegi sbb x niat pon nak join seminar ni... Kebetulan ari 2 jugak ada program mock trial yg dipersembahkan oleh pelajar syariah & undang2. so, ikut hati nak pegi tgk. tp sbb ikut member punya pasal, aku pun nak tak nak join juga la diorg ni... kitorg bertiga time 2... actully diorg ni roomate aku... he3(promote skit).
aku perknlkn secara ringkas diorg ni..member aku yg first ni nama dia wasif, dia ni kalo ada pape program mesti ada... bak kata pepatah "di mana ada gula, di situ gak semut"... wakakaka. Member yg sorg lagi nama dia hazwan, mmg minat siut ngan bisnes siber ni... 2 la psl dia x nak lepaskan pluang mai p seminar mcm ni... yg last sorg 2 mesti la aku, aku ni jenis yg nak pegi x pe, pegi pun xpe... aik... aku bkn nak buat biodata psl diorg. melencong la plak...he3. tapi kalo ade sesape yg nak tau lbh lanjut psl diorg ni, nnt aku wat segmen khas tuk mperkenalkan member2 aku...
kalo aku rajin la...huhu

Tajuk seminarnya adalah USAHAWAN SIBER ISLAM... penceramah 2 pon x-jsp gak. nama dia encik mohd nuur fahmy b maisalan... kalo x silap aku, dia ni grade pada thn 2004, mean masih fresh lagi ar dlm dunia bisnes siber ni... pas2 dia pon kongsi la pengalaman dia berkaitan ngan bisness siber ni & dia ada tubuhkan syarikat, nama syarikat 2 softhand... syarikat dia ni la yg wat web site tuk hijjazbiotech.com, ypeim, dll... (x ingat...huhu).

nak citenye, best gak penerangan dia ni, walaupun hanya menerangkan basic bisness siber... seminar start pkl 9.30 pg, abis pkl 12.30...

kat sini, aku nak bg tau la ngan korg, sesape yg bminat tuk join bisness ni, sila la, x perlu modal byk, kalo ada bakat n kepakaran dlm tenet ni, gunakan lah sebaiknya.. jgn asik duk layan fenster jer. masa terluang yg kita ada 2 manfaatkan la...

memandangkan esok kita dah mula bpuasa, jd nak amik kesempatan ni tuk mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak kepada semua umat islam seluruh dunia, moga puasa kita pada kali ini diberkati, InsyaALLAH...

MARHABAN YA RAMADHAN...
posted by along @ 10:37 AM  
1 Comments:
  • At 10:46 AM, Blogger surya said…

    hehe along...
    along pande nak berniaga..
    kmk sik pande... sik phm... n i dun nu anything bout dis perniagaan la... hehe...
    hehe.. bkn nya kmk sik mok but..
    i really dun understand la long..
    if u sudi nk ajar...
    kmk ok jak...
    but long...napa tiba2 nk jd businessman tok... ari ya ckp mo jd saintis+pilot.. how?????
    ktk mdh nk buat belon... n i'll be d 1st passenger k.... hehe...
    bah... that's all la.... klk makin byk kmk buat kerepek
    neway....
    kmk nk wish kitak..
    SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK!!!!!
    hope dis year ktk akan lebih bahagia n happy dr thn sebelum tok..
    balik kmpg jangan lupa bawa buah tangan k
    hehehee....
    got 2 go..
    bubbyeeeeee...

     
Post a Comment
<< Home
 
About Me


Name: along
Home: Papar, Sabah di Bawah Bayu, Malaysia
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template By
Free Blogger Templates