Thursday, October 05, 2006
CUTI 23 OKTOBER




KUALA LUMPUR 4 Okt. – Kerajaan mengisytiharkan Isnin, 23 Oktober ini hari cuti bagi sektor awam sempena Deepavali dan Hari Raya Aidilfitri.

Menurut kenyataan Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohamed Sidek Hassan, perkara itu dipersetujui mesyuarat jemaah menteri hari ini.

Beliau berkata, Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) akan mengeluarkan pekeliling kepada semua jabatan dan agensi kerajaan mengenai perkara itu dalam tempoh terdekat.

Sementara itu di Kuala Terengganu, Menteri Besar, Datuk Seri Idris Jusoh mengisytiharkan 26 Oktober ini sebagai cuti umum bagi seluruh Terengganu.
sumber: http://utusan.com.my/
posted by along @ 9:51 AM   0 comments
Saturday, September 23, 2006
Ari ni aku tetiba je aku rasa nak try niaga kat tenet... maklum la, ari rabu lepas aku ngan member p la seminar wacana ilmu yg dianjurkan oleh pelajar2 jabatan syariah & pengurusan (JSP)... kat dk3, akademi pengajian islam UM.
Mula2 tanak pegi sbb x niat pon nak join seminar ni... Kebetulan ari 2 jugak ada program mock trial yg dipersembahkan oleh pelajar syariah & undang2. so, ikut hati nak pegi tgk. tp sbb ikut member punya pasal, aku pun nak tak nak join juga la diorg ni... kitorg bertiga time 2... actully diorg ni roomate aku... he3(promote skit).
aku perknlkn secara ringkas diorg ni..member aku yg first ni nama dia wasif, dia ni kalo ada pape program mesti ada... bak kata pepatah "di mana ada gula, di situ gak semut"... wakakaka. Member yg sorg lagi nama dia hazwan, mmg minat siut ngan bisnes siber ni... 2 la psl dia x nak lepaskan pluang mai p seminar mcm ni... yg last sorg 2 mesti la aku, aku ni jenis yg nak pegi x pe, pegi pun xpe... aik... aku bkn nak buat biodata psl diorg. melencong la plak...he3. tapi kalo ade sesape yg nak tau lbh lanjut psl diorg ni, nnt aku wat segmen khas tuk mperkenalkan member2 aku...
kalo aku rajin la...huhu

Tajuk seminarnya adalah USAHAWAN SIBER ISLAM... penceramah 2 pon x-jsp gak. nama dia encik mohd nuur fahmy b maisalan... kalo x silap aku, dia ni grade pada thn 2004, mean masih fresh lagi ar dlm dunia bisnes siber ni... pas2 dia pon kongsi la pengalaman dia berkaitan ngan bisness siber ni & dia ada tubuhkan syarikat, nama syarikat 2 softhand... syarikat dia ni la yg wat web site tuk hijjazbiotech.com, ypeim, dll... (x ingat...huhu).

nak citenye, best gak penerangan dia ni, walaupun hanya menerangkan basic bisness siber... seminar start pkl 9.30 pg, abis pkl 12.30...

kat sini, aku nak bg tau la ngan korg, sesape yg bminat tuk join bisness ni, sila la, x perlu modal byk, kalo ada bakat n kepakaran dlm tenet ni, gunakan lah sebaiknya.. jgn asik duk layan fenster jer. masa terluang yg kita ada 2 manfaatkan la...

memandangkan esok kita dah mula bpuasa, jd nak amik kesempatan ni tuk mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak kepada semua umat islam seluruh dunia, moga puasa kita pada kali ini diberkati, InsyaALLAH...

MARHABAN YA RAMADHAN...
posted by along @ 10:37 AM   1 comments
Wednesday, February 22, 2006
posted by along @ 6:36 PM   0 comments
Thursday, January 12, 2006

" slmt hari raya aidiladha"

dan

"selamat thn baru~2006~"
posted by along @ 12:32 AM   0 comments
Sunday, December 25, 2005

testing
posted by along @ 12:19 AM   0 comments
posted by along @ 12:04 AM   0 comments
Thursday, November 17, 2005

today november,17th 2005

::assalamualaikum::

alhamdulillah.. kureng skit beban bile sparuh exam dah lepas..tuk minggu ni dah lepas... so, tinggal 2 ari je lagi... harap2 subject kali ni leh angkat la agaknye.. x sabar ler nak habiskan exam ni... bile dah abis...he3.. misi tuk balik kampung la plak....he3. dah lama x balik kampung tau ... raya pun duk kat sini jer...

n tuk sume yang tegah exam 2, aku doakan agar korg dapat jwb soalan 2 lek lok k..
>at last...doa tuk sume
allahumma yassir wala tu'assir waj'alna minan najihin...amin
posted by along @ 10:50 PM   1 comments
Monday, November 14, 2005
assalamualaikum w.b.t

Dis is my 1st blog text ever.... so, juz type yg simple jer..

ok, nak citenye........
Skrg ni tgh duk kat cc, tiba2 terbukak plak hati ni nak wat blog sendiri. Time exam week plak 2, study lum lg, tp Insyaallah after dis study la.
So dengan ini, rasmi lah lmn blog aku.....
kalo korg ada komen n nak komen silalah...

bak pantun melayu ada mengatakan::

buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
sy budak baru belajar,
kalo salah tolong tunjukkan,

dan di kesempatan ini juga aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat dan kepada sesiapa saja yang merayakannya..... minalaidil walfaidzin, maaf zahir dan batin
wassalam......tata titi titu
posted by along @ 10:37 PM   0 comments
About Me


Name: along
Home: Papar, Sabah di Bawah Bayu, Malaysia
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template By
Free Blogger Templates